Knjiga bestseller

subota, 15. listopada 2016.

Citat dana: Subota, 15.10.2016.

Citat dana: Subota, 15.10.2016.

Ja, mahaluša

"Lijekovi ne djeluju jednako na muškarce i žene. O tome bi trebala ova farmaceutika konačno povest računa. Ženama smanjit dozu a muškarcima povećat. Njima je ionako jedino bitno da traje – što duže to bolje. Važna je dužina. Pa nek se vala duže i truju..."

petak, 14. listopada 2016.

Agent tajne sile



-          Ko je njegovu iglu pojeo čuvalduz je posro – ukratko je definicija njegovog karaktera.
On je nešto kao Agent tajne sile. Smiješan do posljednjeg izdisaja. Inspektor Kluzo je žešća ozbilja za njega. Jedina razlika među njima dvojicom je što ovaj naš Gentaš nije rođena šeprtlja nego njegova šeprtljavost leži u činjenici da je on nafuran ko voz na šine da je on stub sigurnosti ovog društva. I baš zato on umjesto da se prikriva, jer ko biva on uhodi cijeli dunjaluk, on se otkriva na svakom koraku.
Izgledom na Kluzoa podsjeća garderobom, a na poručnika Franka Drebina iz Golog pištolja, ma pljunuti glumac Leslie Nielsen. Kratko podšišana srebrena kosa, školski začešljana na desnom razdjeljku, čvrste crte lica sa gardom policajca koji trenira strogoću. Obučen ko kakav političar. Odijelo, kravata, prsluk sa zadžepkom, pozlaćene manžetne na rukavima. Kad stoji uspravno kao klisurina, pluća mu se toliko nadmu da samo što mu pod bradu ne iskoče.
Prevalio je pedeset i petu. Rastavljen, bez djece. Voli ekskluzivu i komociju. Idealan za ulogu žbira. Kad ga vidiš u čaršiji, a stalno ga viđaš, kontaš „jeko ovo“ – ništa ne „dira“ a sve ima. Satima ćumura po obližnjim kafanama i to ili sam ili u različitom društvu. Nema taj jarana. Ni s familijom nije u najboljim odnosima kad su mu oteli bratića zbog njegovih nekih neriješenih računa sa rajom iz podzemlja. I danas se prepričava kako nije htio pomoć bratu i platit otkupninu nego će on, u duhu Kluzoa izbavit malog.
Skako sa nakih litica padobranom, kao lociro on mjesto gdje su i poveo sa sobom nakog luđaka. Obojica su nekad davno zaglavila u sektoru one bivše bezbjednosti, uhodili raju i kucali problematične izvještaje. Danas su izbačeni iz svih „javnih sektora“, ali negdje nešto opet dilaju.
Jednom špijun, vazda špijun.
Ovaj naš Kluzo-Drebin se naravno samo isprovaljivo ali što je najgore bratić je popio mare za sve njegove aferime. Jer je ovaj hajvančeros uvalio malog u naku preprodaju tašni ( i „mašni“), ljudi za njega dali pare, a ovaj nije mogo platit jer mu rođeni amidža za kojeg je sve i napravio, nije htio dati živu lovu.
I tu je pukla tikva i s najbližim rodom.  Kako neće? Na početku se malo pokazo a onda ih sroljo u ambis. Baš ko što rekoh, ko je njegovu iglu pojeo, ćuvalduz je posrao.
Vrhunac njegovog pasjaluka međutim tek dolazi.
Ludi gentaš se počeo bavit ucjenom. Safatava žene i djevojke po gradu, lažno se predstavlja kao biznismen i uvlači u svoj krevet. A onda ih snima.
Dođe mu to ko novi izvor primanja. Pa spojio ugodno s korisnim.
Tako je nedavno prvo odveo u krevet majku pa onda i kćer. Majka udovica, dobrodržeća imućnija pedesetogodišnjakinja pala na njegovo glumatanje, lažne manire i otmjenost.
Šta ćeš, svakom treba pažnja. Naobećavo joj se svašta, bilesi i brak. I žena zaglavi  u hopa-cupa elementu. Nije puno prošlo kad joj je ponudio da se snimaju za vlastitu upotrebu.
On je kamere već ranije ugradio, a onda se on u fazonu iskusnog seksi snimatelja i sam gologuz s kamerom u jednoj ruci izdigao iznad objekta svoje požude i bilježio prizor zadovoljne ženke.
Isto je napravio i s kćerkom. Kćerka od majke krila da je sa njezinim prijateljem, jer ni ova nije imala pojma da je mati s njim k'o kad se mati stidjela priznat da poslije njenog oca može još nekog voljet.
Ma prava zavrzlama ko iz nekog dobrog starog francuskog filma!
A onda je počeo ucjenjivat majku da će objaviti ovu veselicu ako mu ne plati pozamašnu svotu. Majka je morala reći kćerki. A kćerka, ni pet ni šest, nego u policiju.
-          Nek pusti video, briga me, neće nas jedan stari olinjali perverznjaković ucjenjivat!
Prijavi ga, krenu isljeđivanje i odjednom se sve slegne. Ni videa, ni tužbe, ni službe.
Osim što nakon ovoga on samo Nju voli. Tu curu koja je imala ono dole što žbirovi poput njega nemaju i predala ga u ruke pravdi.
Zove je, presreće, moli da mu se vrati.
I baš kao da joj pjeva onu, za nju skovanu:
Ti si zmija, ti si pile, ti si agent tajne sile
Ti si vuna, ti si svila,
Ti si šejtan ti si vila
Ti si greška, ti si kvar
Tvoj početak i moj kraj
Ali ona zna da je njima s onom ucjenom bio kraj. I da je jednom njegovu iglu pojela, drugi put neće sigurno.

četvrtak, 13. listopada 2016.

Citat dana, četvrtak, 13.10.



Citat dana: Četvrtak, 13.10.2016.

"Ja, mahaluša"
"Nebitno je da li znaš gdje je Cirih ili šta je tasmanijska neman, bitno je nikada ne prestati tražiti sreću. Ona nas ipak negdje čeka, ma koliko mi sumnjali u to."

utorak, 11. listopada 2016.

Citat dana: Srijeda, 12.10.2016.

"Ja, mahaluša" 



Cure drage birajte ružnijeg. Manje će vas boljeti ako se rastanete.
Lakše je podnijet pad s magarca nego s konja.

Citat dana: Utorak, 11.10.2016.

"Ja, mahaluša" Indira Kučuk-Sorguč



"Jednom pala i nije zapamtila, i drugi će put. Ako padneš, mora da te boli a ako te boli mora bol da te slomi toliko da te žigne tako jako, do srca da zaboli, samo kad se približiš mjestu pada. A žene ne pamte. One vole da ih se voli. Ko u onoj staroj pametnoj pjesmi Buldožera o ženama i muškarcima: One ih mole, one ih mole da ih vole, da ih vole...."

ponedjeljak, 10. listopada 2016.

Citat za danas: Ponedjeljak, 10.10.2016.

" Ja, mahaluša" Indire Kučuk-Sorguč


"A šta je to, da prostite, taj  muški klimaks?! To je ono - što hadžo više hoće - to hadžo manje može!"